Yükleniyor...

43. Sevgili Grup Psikoterapisi Sevdalıları;

43. Sevgili Grup Psikoterapisi Sevdalıları;

Grup Psikoterapileri Sempozyumu ilk kez 1976 yılında Prof. Dr. Abdülkadir Özbek’in önderliğinde kliniğimizde çok mütevazı koşullarda ancak içerik bakımından çok yoğun ve doyurucu bir şekilde gerçekleştirildi. Sonraki yıllarda Dr. Grete Leutz’un ve diğer yerli ve yabancı konukların katılımıyla uluslararası bir nitelik kazanan ve Bergama’da organize edilmeye başlanan kongre, her yıl büyüyerek ve katılımcı sayısını artırarak bugüne kadar başarıyla geldi. “Şimdi ve burada” yaşayabilmek de ancak böylesi sağlam bir geçmişin verdiği cesaret ve donanımla mümkün olurdu.

23-26 Mayıs 2018 tarihleri arasında 43.sünü düzenleyeceğimiz bu kongrenin hem düzenlemede hem de bilimsel içeriğin zenginleştirilip doldurulmasında emek harcayacak ve destekleyecek tüm katılımcılarına sonsuz şükran duygularımızı şimdiden iletiriz.

Mayıs ayının sıcaklığını, Bergama Asklepion antik merkezinde siz katılımcıların sıcaklığıyla pekiştirip canlandırmak isteriz. Önceki yıllarda olduğu gibi bütün psikodrama dernekleri, Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü ve bunları bir araya getiren Psikodrama Dernekleri Federasyonu kongrenin başarısı için çaba harcayacaktır. Kuşkusuz Bergama Belediye Başkanlığı her zaman olduğu gibi bizimle beraberliğini sürdürecektir.

Grup psikoterapileri ve psikodrama yolculuğunun serüvenini antik ortamda birlikte yaşamak dileğiyle sizleri bekliyoruz.
Asklepion’un “o zamanlardan” gelen tarihi ruhunu “şimdi ve burada” bir kez daha hissetmeniz temennisi ile…
Saygılarımla,

Düzenleme Komitesi Adına
Prof.Dr.Abdülkadir ÇEVİK

Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği ve Kongre Başkanı
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı